فهرست مطالب

مطالعات بین المللی پلیس - پیاپی 50 (تابستان 1401)

فصلنامه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 50 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کیومرث کلانتری، مصیب قدمی عزیزآباد صفحات 9-36
    زمینه و هدف

    از آنجایی که ارتکاب جرم نظم عمومی حاکم بر کشورها را خدشه‌دار می‌کند حاکمیت در پی محاکمه و مجازات مرتکبین جرایم است تا از طرفی عدالت را اجرا و از طرفی اقتدار خود را حفط کند حال اگر فردی بعد از ارتکاب یک جرم و یا بعد از محاکمه و قبل از اجرای حکم از سلطه حاکمیت خارج شود و در قلمرو کشوری دیگر وارد شود ساز و کار استرداد مجرمین تلاشی است برای بازگرداندن متهم یا مجرم به کشور متضرر از جرم برای اعمال قوانین خود. در این مقاله مقررات استرداد مجرمین ایران و جمهوری اندونزی در پرتو معاهده بین دو کشور مصوب سال 1395 مورد بررسی قرار گرفته است

    روش

    این مقاله با مطالعه تطبیقی و به روش تحلیلی – توصیفی نگاشته شده است .

    یافته ها و نتیجه گیری

    در این معاهده مهمترین اصول حاکم بر استرداد مجرمین که مورد قبول قاطبه کشورهای جهان است پذیرفته شده است، اما از آنجایی که نظام های قضایی متفاوت و قوانین کیفری با کیفیت مختلف در این دو کشور حاکم است و از طرفی با توجه به شرایط سیاسی متغیر و میزان متفاوت پایبندی طرفین به اصول حقوق بشر که خمیرمایه قوانین استرداد مجرمین در جهان است، اجرای کامل مفاد معاهده مابین دو کشور تا حدودی قابل تحقق نیست. نکته دیگر اینکه نگاه حاکم بر استرداد در دو کشور یک نگاه سیاسی است و این امر منجر شده است که بعضی از اصول استرداد همانند عدم استرداد مجرمین سیاسی و نظامی با قیودی همرا باشند که اهداف حکومت‌ها را تامین نمایند.

    کلیدواژگان: استرداد مجرمین، معاهده بین المللی استرداد مجرمین، ایران، اندونزی، حقوق بشر
  • علی بیاتی صفحات 37-63
    زمینه و هدف

    فرانسه به مثابه یکی از کشورهای آزادی خواه جهان، همواره در معرض تحولات اجتماعی و سیاسی پرشتابی قرار داشته و بدین سبب نسبت به دیگر جوامع، ناآرامی ها و آشوب های فراوانی را به خود دیده است. با توجه به مشابهت ها و اشتراکات موجود میان دو کشور فرانسه و ایران؛ واکاوی رویکردهای پلیسی و قوانین و مقررات این کشور در زمینه مدیریت اغتشاشات اهمیت دو چندان می یابد. در همین راستا، پژوهش حاضر در صدد پاسخ به این پرسش است که رویکرد پلیس فرانسه در مواجهه با ناآرامی های عمومی چیست و آن چگونه راهبری می کند.

    روش تحقیق:

     روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی – تحلیلی است که با مطالعه کتب، مقالات معتبر و بررسی قوانین و مقررات جاری فرانسه صورت گرفته است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد، اگر چه از نظر رسانه ها و شهروندان فرانسوی، پلیس فرانسه در مواجهه با ناآرامی های عمومی، رفتاری خشونت آمیز و گاه سرکوبگرانه دارد؛ لیکن نظام تدبیر و حکمرانی فرانسه، با تصویب قوانین خاصی، کوشش نموده در پرتو نظریه حاکمیت قانون، با تفکیک وضعیت عادی و اضطراری، چارچوب مشخصی را پیش روی پلیس به عنوان مسیول اصلی و نهایی مدیریت اغتشاشات قرار دهد. افزون بر این، پلیس فرانسه در صحنه مدیریت اغتشاشات و ناآرامی های عمومی با اتخاذ راهبردی ترکیبی، تلاش نموده ضمن بهره گیری از راهکنش های سنتی (نظیر تسامح صفر، نفوذ مامورین لباس شخصی و...) اهتمام ویژه ای نسبت به استفاده از راهکنش های نوین (به ویژه استفاده از پهپادها و پرنده های بدون سرنشین) داشته باشد.

    کلیدواژگان: پلیس فرانسه، ناآرامی های عمومی، رویکرد، مدیریت اغتشاشات
  • عباس برزگرزاده صفحات 64-91
    زمینه و هدف

    پس از خروج از برجام توسط رییس جمهور ایالات متحده آمریکا در 8 می 2018 و وضع تحریم های جدید با دستور اجرایی 13846 دولت جمهوری اسلامی ایران مبادرت به اقامه دعوی در دیوان بین المللی دادگستری در 16 جولای 2018 به استناد ماده 22 عهدنامه مودت نمود . آمریکا مدعی بود که دلیل اصلی اقامه دعوی توسط ایران خروج این کشور از برجام است و این مسیله ارتباطی با نقض معاهده مودت ندارد . به زعم آمریکا دولت ایران از قید الزام طرفین برای حل و فصل اختلافات در این معاهده سوءاستفاده نموده است . در این پژوهش دنبال پاسخ به این پرسش هستیم که در چه شرایطی دیوان به ایراد مقدماتی سوءاستفاده در قضیه حاضر و رویه دیوان توجه خواهد نمود .

    روش تحقیق :

     این پژوهش به شیوه تحلیلی توصیفی با مطالعه آرا دیوان صورت پذیرفته است .

    یافته ها و نتیجه گیری

    مطالعه رویه قضایی دیوان به این نتیجه رهنمون می سازد که تاکنون مواجه دیوان با این ایراد فقط جنبه سلبی مشروط داشته به این معنا که اصل آن را پذیرفته ولی در هیچ قضیه ای شرایط اعمال آن را احراز ننموده است . از منظر خواندگان دعاوی مورد مطالعه چنین برداشت می شود که نقض حسن نیت ، عدم اجرای عدالت ، انکار پس از اقرار ، تغییر در روند دادرسی داخلی و بهره بردن از ابزار دیوان به منظور رفع اختلافات با انگیزه های سیاسی از جمله مهمترین دلایل طرح ایراد سوءاستفاده از دارسی است . در پرونده نقض معاهده مودت (به دلیل وضع تحریم ها) دیوان ایراد مقدماتی آمریکا را رد کرد و اعلام نمود امریکا نتوانسته اثبات کند که دادخواست ایران ارتباطی با اختلاف در اجرا یا تفسیر معاهده مودت نداشته است .

    کلیدواژگان: ایران، آمریکا، تحریم، سوءاستفاده از دادرسی، برجام
  • عرفان باباخانی، هادی رستمی صفحات 92-114
    زمینه و هدف

    مبارزه با جرایم فرامرزی و سازمان‌یافته یک نگرانی دیرینه است. پس از فروپاشی دیوار برلین، دولت‌ها به سرعت متوجه شدند که در رویارویی با نظم نوین جهانی، لازم است بخشی از حقوق حاکمیتی خود را کنار بگذارند تا با هم علیه جنایت جدید فراملی هماهنگ شوند. اتحادیه اروپا نیز این موضوع را در گرانیگاه سیاست کیفری خود قرار داده است. این دیدگاه در جامعه اروپایی به سرعت شکل گرفت که حرکت آزادانه مردم در کشورهای اروپایی و از بین رفتن مرزهای درونی به دلیل همگرایی اقتصادی و سیاسی، بزهکاری‌های سازمان‌یافته را با توجه به سود بالا و ریسک کم دستگیر شدن تشدید می کند. بنابراین، برای رفع این مشکل، حکم جلب اروپایی به منظور همکاری‌های قضایی میان کشورهای عضو این اتحادیه پیش‌بینی شد.هدف این پژوهش، تبیین سازوکارهای جلب اروپایی و نظام معاضدت قضایی میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بیان تجربه‌ها و چالش‌های این شیوه در مبارزه با جرم‌های سازمان‌یافته است.

    روش‌ شناسی: 

    تحقیق حاضر بر اساس روش توصیفی- تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه‌ای نگاشته شده است و در این راستا، مقررات-اسناد و منابع مرتبط با حکم جلب اروپایی بررسی شده است.

    یافته‌ ها و نتیجه‌ گیری: 

    بزهکاران به مرزها اهمیت نمی‌دهند حال آنکه سازمان‌های مجری قانون مجبور به انجام کار در محدوده مرزهای حاکمیت می‌باشند. بزهکاران از این امکان برای ارتکاب قاچاق سازمان‌یافته و فرار از دست مقاماتی که نمی‌توانند آنها را در خارج از قلمرو ملی خود تحت پیگرد قانونی قرار دهند، استفاده می‌کنند. در اینجا ضرورت- نیاز به همکاری‌های پلیسی- قضایی بین دولتی نمایان می‌شود. بدین‌سان، گسترش بزهکاری سازمان‌یافته و ضرورت تقویت همکاری کیفری بین‌المللی در داخل اتحادیه اروپا موجب پیش‌بینی حکم جلب اروپایی و سازوکاری برای تسلیم مجرمین بین دولت‌ها گردید.

    کلیدواژگان: حکم بازداشت اروپایی، جرایم سازمان یافته، حقوق کیفری اروپا، استرداد
  • عسکر جلالیان صفحات 115-137
    زمینه و هدف

    دین اسلام منادی صلح است و جنگ در این مکتب صرفا با هدف دفاع از حقوق فردی، ملی و انسانی تجویز شده است. از نگاه فقه سیاسی، قراردادهای ذمه، هدنه و استیمان راه های پایان جنگ محسوب می‌شوند. این قراردادها مسیرهای حل منازعات و جنگ‌های بین الدولی و حتی داخلی را قبل از ظهور و بروز حقوق بین الملل و قواعد آن، تبیین و تشریح می‌نموده‌اند. در عصر حاضر مفاهیمی چون حقوق بین الملل، حقوق بشردوستانه و حقوق مخاصمات مسلحانه در روابط بین الملل حاکم است و در قالب معاهدات مختلف، منازعات و جنگها کنترل و مدیریت می‌شوند. این مقاله در تلاش است تبلور عقود استیمان، هدنه و ذمه در حقوق ایران و اسناد بین الملل را با یک مطالعه تطبیقی مورد کنکاش قرار دهد.

    روش

    نوع تحقیق توصیفی – تحلیلی است و گردآوری داده‌ها با روش اسنادی - کتابخانه‌ای صورت پذیرفته است.

    یافته ها و نتایج

    طبق نتایج تحقیق، از دیدگاه فقه سیاسی، قبل از وقوع جنگ و یا در حین جنگ، قرارداد ذمه، یکی از راه های دایمی پایان جنگ به حساب می‌آید. همچنین قرارداد هدنه نیز یکی از راه های پایان دادن جنگ به صورت موقت اس. یافته ها حاکی است با توجه به تحقیق صورت گرفته عقود مورد بحث پایه و مبنای معاهدات تدوین شده در حوزه مدیریت و کنترل جنگ می‌باشند.

    کلیدواژگان: معاهده، استیمان، ذمه، هدنه، عقود
  • علی مشهدی، موسی کرمی، مهناز رشیدی صفحات 138-166
    زمینه و هدف

    نظامی‌گری و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در دریای خزر، همواره یکی از نگرانی‌های ژرف جمهوری اسلامی ایران بوده است. کنوانسیون 2018 آکتایو راجع به وضعیت حقوقی دریای خزر، چارچوب همکاری‌های مرتبط با مسایل گوناگون را با ابتنای بر اصول عموما امنیتی یعنی حاکمیت ملی، یکپارچگی ملی، برابری کشورها و عدم بکارگیری زور تنظیم نموده است. بنابراین، می‌توان آن را یک سند حقوقی امنیت‌محور با هدف تضمین ثبات منطقه قلمداد کرد. این مقاله، با هدف ارزیابی ظرفیت-های امنیتی و دفاعی کنوانسیون آکتایو در پیشگیری و پیکار با نظامی‌گری و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در دریای خزر انجام شده است.

    روش

    این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه‌ای انجام شده است.

    یافته‌ ها و نتیجه‌ گیری:

     این کنوانسیون حضور نیروهای مسلح کلیه‌ کشورهای ثالث در دریای خزر را مطلقا منع می‌کند، کشورهای عضو را از قرار دادن سرزمین خود در اختیار دیگر کشورها برای تجاوز یا ترتیب دادن دیگر اقدام‌های نظامی علیه مابقی کشورهای ساحلی باز می‌دارد و دریانوردی و حق عبور در دریای خزر را به کشتی‌های تحت پرچم کشورهای ساحلی منحصر می-سازد. افزون بر این، کنوانسیون یادشده، بر تضمین حسن همجواری و روابط دوستانه در عبور از آب‌های سرزمینی طرف‌ها و همچنین موازنه‌ پایدار تسلیحاتی طرفین در دریای خزر تاکید می‌ورزد. ازاین‌رو، طبق نتایج این مقاله، چنین می‌نماید که به‌رغم کاستی‌های غیرقابل انکار، می‌توان این کنوانسیون را از لحاظ پیشگیری و پیکار با نظامی‌گری و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در دریای خزر و در نتیجه تضمین و تامین امنیت و ثبات در این حوزه، به صورت بالقوه، دستاوردی مطلوب برای کشورهای طرف آن از جمله ایران به شمار آورد.

    کلیدواژگان: دریای خزر، کنوانسیون 2018 آکتائو، نظامی سازی، نظامی گری، نیروهای فرامنطقه ای
  • پروانه سادات موسوی، رحمان سنگانه، محمدمهدی شقاقی صفحات 167-202
    زمینه و هدف

    با شیوع ویروس کرونا در کشور و نمایان شدن شواهد بیوتروریسم، احتمال بیوتروریسمی بودن این ویروس قوت گرفت. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مسیولیت انواع اشخاص حقوقی در قبل، حین و بعد از شیوع بیوتروریسم با تاکید بر کووید19 نگاشته شده است.

    روش تحقیق: 

    پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و ابزار فیش برداری، متون مرتبط را مطالعه و ارزیابی نموده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    سازمان ها و نیروی انتظامی در زمان قبل، حین و بعد از شیوع بیوتروریسم کرونا در زمینه پیش بینی، پیشگیری و درمان بیوتروریسم مسیولیت دارند. نوع این مسیولیت بر مبنای مسیولیت قهری است که در برخی موارد ممکن است قراردادی هم باشد. ارکان مسیولیت مدنی با ضرری که مسلم است و اعمال زیانبار این اشخاص که ناشی از نقض تکالیف ذاتی و مصوبات ستاد ملی کرونا می باشد، شکل می گیرد و احراز رابطه سببیت با توجه به نظریه تقصیر و خطر، انجام می شود. این سازمان ها و نیروی انتظامی، در صورت تعدد اسباب عرضی، بر مبنای نظریه نسبت تاثیر، مسیولیت داشته و در صورت تعدد اسباب طولی، بر مبنای سبب مقدم در تاثیر، مسیولیت خواهند داشت. سازمان ها و نیروی انتظامی، در زمینه پیش بینی، پیشگیری و درمان می توانند بر مبنای امر آمر قانونی، دفاع مشروع و قاعده اقدام، با لحاظ شرایطی از مسیولیت مدنی معاف شوند. وزارت خارجه، اطلاعات، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت بهداشت، بسیج، شهرداری و صدا و سیما، از مصادیق سازمان های دولتی و عمومی هستند که بنابر شرح وظایف و مصوبات ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، در قبال پیش بینی، پیشگیری و درمان بیوتروریسم کووید 19 مسیولیت دارند.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، اشخاص حقوقی، بیوتروریسم، کووید 19، تعدد اسباب
  • حسین رمضانی، فخرالدین سلطانی، آرمین امینی صفحات 203-233
    زمینه و هدف

    عصر حاضر که به نوعی از آن «عصر سایبرنتیک» یاد می شود سبب گردیده است بخش عظیمی از فعالیت های تجاری، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و.. از فضای واقعی به این فضا نقل مکان نماید به گونه ای که امروزه شاهد نوعی مجازی شدن تمامی عرصه های مختلف زندگی در جهان هستی هستیم. از سویی همین شتاب تغییرات و تحول چشمگیر فناوری در عرصه جهانی، روابط سیاره ای، واقعیت مجازی و فرا واقعیت جهانی را به موضوع مطالعه روابط بین الملل تبدیل نموده است. لذا بررسی دیدگاه های نظری در خصوص عصر سایبرنتیک و همچنین بررسی تاثیر فناوری های نوین ارتباطی در عصر پست مدرنیسم بر مولفه های اصلی روابط بین الملل و در نهایت ضرورت همکاری های بین المللی برای مقابله با جرایم نوین سایبری از اهداف اصلی مقاله حاضر بوده که به آن می پردازیم.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی انجام شده ‌است.

    یافت ها و نتیجه گیری

    می توانیم نتیجه گیری کنیم که تمام فرآیندها، ساختارها، خدمات، اقدامات و فعالیت ها در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی، آموزشی و... چه در حوزه داخلی و چه در حوزه بین المللی تحت تاثیر فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی هستند (سایبر) که این واقعیت به صورت مجازی در حال وقوع می باشند. فناوری های پیچیده دوران مدرن که تمامی گستره های حیات انسانی را درنوردیده اند، به حوزه روابط میان واحدهای نظام بین المللی، به ویژه در بعد تهدیدها، جنگها و منازعات نیز رسوخ کرده اند و بر پویش های جاری در درون و میان جوامع تاثیر نهاده اند. پیدایش جرایم سایبری نیز به خصوص در عرصه بین الملل ارمغان عصر جدید سایبرنتیک بوده که با توجه ماهیت پیچیده و گستردگی آن همکاری همه جانبه کلیه دستگاه ها و سازمان ها را در عرصه های داخلی و بین المللی می طلبد.

    کلیدواژگان: فضای سایبر، جهانی شدن، روابط بین الملل، جرایم سایبری، همکاری بین المللی
|
  • Qumars Kalantari, Mosayeb Ghadami azizabad Pages 9-36
    background and purpose

    Since committing the crime of public order on the countries, the authority seeks to prosecute and punish perpetrators for crimes against justice and preserve its authority on the other hand, if the person entering the country after committing a crime or after the trial and the extradition of criminals is an effort to bring back the accused or perpetrator to the loss - stricken country of the crime to enforce its laws. In this paper, the provisions of the extradition provisions of the Republic of Iran and the Republic of Indonesia have been investigated in light of the treaty between the two countries approved by 1395. 

    method

    this paper is written in comparative study and in analytical - descriptive method.

    results and conclusion

    in this treaty, the most important principles governing the extradition of convicted offenders is accepted, but since different judicial systems and penal codes are dominant in the two countries, the full implementation of the provisions of the treaty provisions, which is the leaven of extradition laws in the world, is not fully implemented. another point is that the look of extradition in the two countries is a political look, which has led to some extradition principles, such as the non - extradition of political and military offenders with constraints that provide the purposes of government.

    Keywords: Extradition, International Convention on the Extradition of Criminals, Iran, Indonesia, Human Rights
  • ali bayati Pages 37-63
    Background and Aim

    France, as one of the most liberal countries in the world, has always been subject to rapid social and political changes, and as a result, it has experienced a lot of unrest and riots compared to other societies. Given the similarities and commonalities between France and Iran; Analyzing the police approaches and laws and regulations of this country in the field of riot management is doubly important. In this regard, the present study seeks to answer the question of what is the approach of the French police in the face of public unrest and how it leads.

    Research Method

    The research method in this research is descriptive-analytical which has been done by studying books, authoritative articles and reviewing the current laws and regulations of France.

    Findings

    The findings show that, although According to the French media and citizens, the French police are violent and sometimes repressive in the face of public unrest; However, the French system of government, by passing special laws, has tried to put a specific framework before the police as the main and ultimate responsible for managing the riots, in the light of the theory of the rule of law, by separating the normal and emergency situations. In addition, the French police in the scene of the management of riots and public unrest by adopting a combined strategy, while using traditional solutions (such as zero tolerance, the influence of plainclothes agents, etc.) special attention to the use of solutions (Especially the use of UAV and Drones).

    Keywords: police France, public unrest, approach, riot management
  • abbas barzegarzadeh Pages 64-91
    Background and Aim

    After the withdrawal of joint comprehensive plan of action(JCPOA) by the President of the United States of America on May 8, 2018 and the imposition of new sanctions by Executive Order 13846 of the Government of the Islamic Republic of Iran to file a lawsuit in the International Court of Justice on July 16, 2018 under Article 22 of the JCPOA. The United States has claimed that the main reason for Iran's lawsuit is its withdrawal from the UN Security Council, and that this has nothing to do with the breach of the MOU. In this study, we seek to answer the question of under what circumstances the Court will pay attention to the preliminary objection of abuse in the present case and the procedure of the Court.

    Research Method

    This research has been done in a descriptive analytical method by studying the opinions of the Court.

    Findings and Conclusion

    The study of the Court's case law leads to the conclusion that so far the Court has faced only this conditional negative aspect in the sense that it has accepted its principle but in no case has met the conditions for its application. From the point of view of the plaintiffs, it is understood that breach of good faith, lack of justice, denial after confession, change in the internal proceedings and use of court tools to resolve disputes with political motives are among the most important reasons for the abuse. It is from Darcy. In the case of breach of the MOU (due to sanctions), the Court rejected the US preliminary objection and stated that the US could not prove that the Iranian petition had anything to do with the dispute over the implementation or interpretation of the MOU.

    Keywords: Iran, USA, sanctions, abuse of process, joint comprehensive plan of action
  • ERFAN BABAKHANI, Hadi Rostami Pages 92-114
    Background and Aim

    Combat cross-border crime is an old concern. After the collapse of the Berlin Wall, the States quickly realize that faced with a new world order, it becomes necessary to abandon part of their sovereignty in order to work together, against a new crime favored by globalization. The European Union also places this imperative at the heart of its ambitions. While initially, the European Community was only an economic agreement, it quickly realized that the pooling of goods and capital, but also the free movement of people, engendered a new delinquency, a transnational delinquency. In the face of this problem, a European arrest warrant was envisaged for judicial cooperation between the member states of this union.

    Research Method

    The present research is written based on descriptive and analytical methods and methods of collecting information is from library-documentary studies. In this regard, the regulations-documents and sources related to the European arrest warrant have been reviewed.

    Findings and Conclusion

    Indeed, criminals do not care about borders while law enforcement is constrained. Offenders take advantage of these facilities to proceed with their trafficking, or to escape the authorities, who cannot prosecute them outside their national territory. Here then appears the need for interstate police and judicial collaboration. Within the European Union, this collaboration was therefore gradually put in place, until the creation of the European arrest warrant, a mechanism for the surrender of individuals between States.

    Keywords: European Arrest Warrant, Organized crime, European criminal law, Extradition
  • Askar jalalian Pages 115-137

    Aims and Field: 

    school solely for the purpose of defending individual, national and human rights. From the point of view of political jurisprudence, the contracts of Dhimma, Hodneh and Estiman are the ways to end the war. These treaties explain the ways in which international and even civil disputes and conflicts are resolved before the advent of international law and its rules. At present, concepts such as international law, humanitarian law and the law of armed conflict prevail in international relations and are controlled and managed in the form of various treaties, conflicts and wars. This article tries to explore the crystallization of Estiman contract, Hodneh and Dhimma in Iranian law and international documents with a comparative study.

    Method

    The type of research is descriptive-analytical and data collection has been done by documentary-library method.

    Findings and results

    According to the results of the research, from the point of view of political jurisprudence, before the war or during the war, the dhimma contract is considered one of the permanent ways to end the war. Also, the Hadna agreement is one of the ways to end the war temporarily. The findings indicate that according to the research conducted, the discussed contracts are the basis of the treaties compiled in the field of war management and control

    Keywords: Treaty, Estiman, Dhimma, Hodne, Iranian law
  • Ali Mashhadi, Mousa Karami, Mahnaz Rashidi Pages 138-166
    Background and Purpose

    Militarism and the presence of non-regional forces in the Caspian Sea, has been always a deep concern of Islamic Republic of Iran. The 2018 Aktau Convention on Legal Status of the Caspian Sea sets the framework for different issues based on the generally security-related principles of national sovereignty, national integrity, equality among members, and non-use of force. Therefore, one can call that a security-oriented legal instrument among its member states aimed at ensuring the stability of the region. This article is aimed at assessing the security and defensive capacities of the Aktau Convention in preventing and combating militarism and the presence of non-regional forces in the Caspian Sea.

    Method

    This article is conducted through a descriptive-analytic method and by relying on library resources.

    Findings and Conclusion

    This Convention bans, in absolute terms, prohibits the presence of any third-party armed forces in the Caspian Sea, prohibits member states to provision their territory to other states to commit aggression and undertake other military actions against other littoral states, and limits the navigation and right to passage to the ships with the flag of the littoral states. Furthermore, the Convention puts emphasis on ensuring good neighborhood and friendly relations in passage through territorial waters of the Parties and a stable balance of armaments of the Parties in the Caspian Sea. Accordingly, on the basis of the results of this article, it seems that despite undeniable lacunas, this Convention, potentially, could be considered as a good achievement for its Parties including Iran in terms of preventing and combating militarism and the presence of non-regional forces in the Caspian Sea and consequently ensuring and securing the security and stability in this region.

    Keywords: The Caspian Sea, 2018 Aktau Convention, Militarization, Militarism, Non-Regional Forces
  • parvaneh sadat moosavi, Rahman Sanganeh, mohammadmahdi shaghaghi Pages 167-202
    Background and Aim

    With the outbreak of coronavirus in the country and the emergence of evidence of bioterrorism, the possibility of bioterrorism has increased. The present study aims to identify the responsibilities of various legal entities before, during and after the outbreak of bioterrorism with emphasis on Covid 19.

    Research Method

    The present study has studied and evaluated the relevant texts by descriptive and analytical methods and using library studies and fish taking tools.

    Findings and Conclusion

    Organizations and law enforcement agencies are responsible for the prevention, prevention and treatment of bioterrorism before, during and after the outbreak of corona bioterrorism. This type of liability is based on coercive liability, which in some cases may also be contractual. The pillars of civil liability are formed with the damage that is certain and the harmful actions of these persons that result from the violation of the inherent duties and approvals of the National Corona Headquarters, and the causal relationship is established according to the theory of fault and danger. These organizations and law enforcement agencies will be responsible in case of multiple transverse causes, based on the theory of impact ratio, and in case of multiple longitudinal causes, based on the primary cause of the impact. Organizations and law enforcement in the field of anticipation, prevention and treatment can be exempted from civil liability on the basis of legal orders, legitimate defense and the rule of action, in terms of conditions. The Ministry of Foreign Affairs, Intelligence, Passive Defense Organization, Ministry of Health, Basij, Municipality and Radio and Television are examples of government and public organizations that according to the description of duties and approvals of the National Corona Headquarters for the prevention, prevention and treatment of bioterrorism Covid has 19 responsibilities.

    Keywords: Civil Liability, Legal Entities, Bioterrorism, Covid 19, Multiplicity
  • hossein ramezani, Fakhreddin Soltani, armin amini Pages 203-233
    Background and Aim

    The present age, which is called the "cybernetic age", has caused a large part of commercial, economic, social, political, etc. activities to move from the real space to this space, so that today We are witnessing a kind of virtualization of all different areas of life in the universe. On the other hand, the rapid acceleration of technological change in the global arena has made planetary relations, virtual reality and global surrealism the subject of international relations. Therefore, the study of theoretical perspectives on the cybernetic age and also the study of the impact of new communication technologies in the postmodern age on the main components of international relations and finally the need for international cooperation to combat modern cybercrime is one of the main objectives of this article. We will pay.

    Method

    The present study was conducted by descriptive and analytical methods.

    Findings and Conclusion

    We can conclude that all processes, structures, services, actions and activities in various fields of political, social, economic, security, educational, etc., both domestically and internationally Influenced by new communication and information technologies (cyber) that this fact is happening virtually. The complex technologies of the modern age, which have permeated all areas of human life, have penetrated into the realm of relations between units of the international system, especially in the dimension of threats, wars and conflicts, and have influenced current dynamics within and between societies. . The emergence of cybercrime, especially in the international arena, has brought the new era of cybernetics, which, due to its complex nature and scope, requires the full cooperation of all agencies and organizations in the domestic and international arenas.

    Keywords: cyberspace, globalization, international relations, cybercrime, international cooperation